Diensten

Onze Diensten

ANTIEK / KLASSIEK / DESIGN STOFFERING

Bij mij kunt u terecht voor het laten stofferen, bekleden en restaureren van antiek en design meubilair op een ambachtelijke manier.
Dit wordt gedaan met technieken en manieren die passen bij de meubelstijl uit de tijd.

VERKOOP VAN MEUBELSTOFFEN

Als ambachtelijke meubelstoffeerder werk alleen met stoffen van hoge kwaliteit. Denk aan stoffen van;
EDMOND PETIT, JOHN BOYD, RENTMEISTER,
VERASETA, COLONY, KVADRAT, DE PLOEG, ZWOOSCH e.d.

IN- EN VERKOOP VAN MEUBILAIR

In mijn bescheiden showroom verkoop ik diverse meubels maar ook andere leuke spullen zoals bijvoorbeeld lampen, bijzettafeltjes, tafelstukken, bronswerk, klokken etc.

 • Stof overtrekken

  Bij Atelier Het Ambacht staan wij garant voor kwaliteit, hierdoor zullen wij geen opdrachten aannemen zoals snel even een nieuwe stof over de oude heen stofferen.

 • Geen compromissen sluiten

  Wanneer wij iets stofferen doen wij dat grondig en goed zodat het meubelstuk nog vele jaren mee kan. Onze missie is niet om half werk te leveren, taken die gedaan moeten worden zullen ook gedaan worden.

 • Eerlijk en vakkundig advies

  Een tevreden klant is een terugkerende klant. Ons doel is om zo open en transparant mogelijk te zijn over de te verrichten en benodigde werkzaamheden. Wij zullen dan ook nooit opzettelijk gebreken die meer moeite en werk kosten achterhouden ook al zijn de mankementen pas veel later waarneembaar, al kost het ons een succesvolle offerte!

 • Ambachtelijk werk en ons uiterst best

  Stofferen is voor ons niet zomaar een beroep, maar ook een passie. Elk meubelstuk word met dezelfde toewijding gemaakt en alsof het voor onszelf is. 

antieke_stoel

OUD MAAR GOUD

Antiek

Hierbij gaan we uit van meubels die meer dan 100 jaar oud zijn en zich kenmerken door de toenmalige wijze van opbouw en afwerking. Vaak losse kussens, Conische veren en ander materiaal voor het binnenwerk zoals paardenhaar en Crin Vegetal voor de vulling. Ieder meubel heeft een verhaal en vanuit dit gegeven zoek ik in overleg met u naar de meest passende manier om het meubel te herstofferen.

Ik maak zoveel mogelijk gebruik van de authentieke technieken en materialen. En bij het maken van die keuzes laat ik me inspireren door de passie van de oorspronkelijke meubelmaker. Zo blijft het karakter van het meubel in stand en kunt u er nog jaren van genieten.

ROMANTISCHE SCHOONHEID

Klassiek

Bij klassiek gaat het met name om meubels uit de 20ste eeuw. Zij kenmerken zich door een vervaardigingstechniek en toegepaste stoffen die tussen antiek en design werden toegepast. Er werd onder andere met verschillende soorten (elastische, nosag en interieurs) veren gewerkt als basis/vulling voor het binnenwerk.

De waarde van deze meubels wordt met name bepaald door u als eigenaar en de mate waarin u er aan gehecht bent geraakt. Dit is dan ook doorgaans de aanleiding voor een vraag om het meubel te laten herstofferen. Vanuit dit gegeven zoek ik graag met u naar een passende oplossing.

klassieke_stoel
design_stoel
SPEELS EN UNIEK

Design

Design meubels zijn ontworpen en geproduceerd door bekende ontwerpers en fabrikanten. Denk aan de Amsterdamse en Haagse School, Arne Jacobsen, Verner Panton, Joe Colombo, Martin Visser, Pierre Paulin etc, etc.

Er werden moderne materialen en stoffen gebruikt. Het herstofferen van een design meubel is een activiteit waarbij de kwaliteit met name wordt bepaald door het maken van de mal en het stikwerk. Hierin herken je de vakman.

In mijn portfolio vindt u een aantal mooie voorbeelden van design meubels die ik mocht herstofferen.

Bij een ambachtelijke meubelstoffeerder als ik kunt u terecht voor het laten stofferen en restaureren van antiek en design meubilair op een ambachtelijke manier.
De manier van meubelstoffering wordt gedaan met technieken en manieren die passen bij de meubelstijl uit de desbetreffende tijd van het meubelstuk.

Ik werk alleen met hoogwaardige stoffen van hoge kwaliteit. Denk aan stoffen van EDMOND PETITJOHN BOYDRENTMEISTERVERASETACOLONYKVADRATDE PLOEGZWOOSCH etc.

In mijn bescheiden showroom verkoop ik diverse meubels maar ook andere leuke spullen zoals bijvoorbeeld lampen, bijzettafeltjes, tafelstukken, bronswerk, klokken en nog veel meer.