About

Wie is Atelier Het Ambacht?​

WIE BEN IK?

Oleg Trisjin

De verloren glorie van oude versleten meubels restaureren, dát is de aantrekkingskracht van mijn werk als meubelstoffeerder.

Na mijn komst in Nederland in 1995 ben ik begonnen als woningstoffeerder bij Van Eeden in Doorn.Daar ben ik in aanraking gekomen met meubels stofferen  waarna ik zelf de kneepjes van het vak leerde bij de opleiding tot meubelstoffeerder bij het Instituut voor Bedrijfs- en Vakopleidingen Gildevaart.

Tijdens mijn studie ben ik aangenomen bij Oostendorp meubelstoffeerderij waar ik meer dan 18 jaar met plezier heb gewerkt en mijn kennis en  een grote passie voor het vakmanschap heb opgebouwd.

Mijn grote passies zijn antieke meubels en design meubels uit de jaren 60/70. Mijn portfolio is HIER te vinden!

AMBACHT

Meubels stofferen is een vak dat uit vele onderdelen bestaat.

Het grote onderscheid zit in de herkomst van het meubel. Is het antiek, klassiek of design. Ieder kenmerk vraagt een speciale aanpak en techniek.

Ieder meubel heeft een verhaal, waarbij de antieke meubelen ook nog eens gemaakt en gestoffeerd zijn met toenmalig geëigende technieken.

In de afgelopen jaren heb ik zowel antiek, klassiek en design meubelen mogen herstofferen. En hierbij een brede ervaring en liefde voor het ambachtelijke vak ontwikkeld door er veel over te lezen en vooral te doen. Dit betekent dat ik de juiste en authentieke technieken gebruik passend bij het meubilair. Ik vertel u hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.

PASSIE

Elke keer weer als ik een meubelstuk aangeboden krijg om te herstofferen dan verdiep ik me eerst in de herkomst van het meubel. 

Zowel de oorsprong als de gebruikte technieken en materialen zijn voor mij van groot belang te kennen. Ieder meubelstuk is hierin uniek. Mijn passie is om een meubelstuk zoveel mogelijk weer in de oorspronkelijke staat en stijl een tweede leven te bieden.

Ik ben graag mensen van dienst die mijn passie verstaan en die als eigenaar / gebruiker nog langer willen genieten van dit bijzondere bezit.

KWALITEIT

‘Kwaliteit kent geen tijd’ is een gezegde dat vaak door vaklieden wordt gebruikt. Dat wil niet zeggen dat er niet efficiënt en kostenbewust wordt gewerkt, maar dat de kwaliteit nooit ten koste mag gaan van de tijdsdruk. Daarvoor is het meubelstuk te waardevol en het heeft die aandacht nodig die het verdient. Dat is mijn werkwijze, en uiteraard alles in overleg met u. 

Ik wil aantonen dat antiek herstofferen betaalbaar is zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Zo bepaalt de stof voor een heel belangrijk deel de levensduur van het meubel. Ik beschik over een uitgebreid scala aan stoffen waaruit u altijd een passende keus kunt maken. In mijn showroom adviseer ik u daar graag over. Maar desgewenst kom ik ook bij u aan huis.

Bij een ambachtelijke meubelstoffeerder als ik kunt u terecht voor het laten stofferen en restaureren van antiek en design meubilair op een ambachtelijke manier.
De manier van meubelstoffering wordt gedaan met technieken en manieren die passen bij de meubelstijl uit de desbetreffende tijd van het meubelstuk.

Ik werk alleen met hoogwaardige stoffen van hoge kwaliteit. Denk aan stoffen van EDMOND PETITJOHN BOYDRENTMEISTERVERASETACOLONYKVADRATDE PLOEGZWOOSCH etc.

In mijn bescheiden showroom verkoop ik diverse meubels maar ook andere leuke spullen zoals bijvoorbeeld lampen, bijzettafeltjes, tafelstukken, bronswerk, klokken en nog veel meer.